7 deskundige trucs om muizen in de winter uit uw camper of caravan te houden (2024)

Als je een caravan hebt, weet je dat muizen buitengewoon moeilijk buiten te houden kunnen zijn. Vooral in de winter kan het lastig zijn om muizen uit uw camper te houden als deze in de stalling staat. Ik heb dit op de harde manier geleerd toen ik mijn camper openmaakte om hem winterklaar te maken – bah! Wat een puinhoop!

Dus besloot ik alles te leren wat ik kon over het beschermen van mijn camper tegen muizen. Sindsdien heb ik mijn systeem voortdurend verfijnd en zal ik u de beste tips laten zien om muizen uit uw caravan te houden.

Hoe kan ik muizen in de winter uit mijn camper of caravan houden?

Een combinatie van een grondige reiniging vóór opslag, afschrikmiddelen (zoals geuren en materialen) en het afdichten van alle mogelijke toegangspunten is de enige effectieve manier om muizen tijdens de winter uit uw camper of caravan te houden. Verfvellen, Ierse lentezeep en essentiële oliën van pepermunt helpen muizen af ​​te schrikken.

We zullen bekijken waarom muizen campers of andere voertuigen binnendringen en wat u kunt doen om ze tegen te houden. Blijf lezen tot het einde, zodat u onze handige trucs en tips niet mist om knaagdieren zoals muizen uit uw camper te houden.

Het buiten houden van muizen is zó belangrijk. Ze kunnen veel schade aanrichten en deze wordt mogelijk niet gedekt door de verzekering. Ik heb rondgekeken en ontdekt dat schade door muizen daadwerkelijk door één wordt gedektverzekeringsmaatschappij Roamly.

Pro-tip: Als er muizen in uw camper terechtkomen, gebruik dan onmiddellijk vallen! Nadat ik elke beschikbare valstrik had uitgeprobeerd en meer dan een paar keer met mijn vingers had geknipt,dit zijn mijn absolute favorieten op Amazon.

Update: Eigenlijk maakte ik kennis met een nieuwe huisdierveilige val op Amazon en liefdeDeze muizenvallen ook!!

10 Bewezen methoden om katten weg te houden...

10 beproefde methoden om katten van tuinmeubilair te houden

Voor andere RV-bronnen, kijk op:

 • Een gids voor het winterklaar maken van uw camper (temperaturen en meer)
 • Wat u moet weten over antivries- en septische systemen voor campers
 • Zijn uitschuifbare luifels voor campers echt nodig?

Hoe u muizen in de winter uit uw camper kunt houden

7 Expert Tricks to Keep Mice Out of Your RV or Travel Trailer in Winter (1)

Muizen gaan waar het voedsel en de schuilplaats is en ze hebben een goed reukvermogen. Een muis zal dus zeker uw eten vinden als u het niet in een goed afgesloten bakje bewaart.

Houd de boel gewoon schoon!

Wanneer u uw camper voor de winter stalt, dient u alle voedselresten te verwijderen! Zorg ervoor dat er geen etensresten in de kasten liggen en dat er geen etensresten of kruimels rondslingeren. Vegen, stofzuigen, vegen en nog eens vegen!

Tips om kruimels buiten de deur te houden en voedsel veilig te bewaren voor muizen

Je wilt niet alleen voorkomen dat voedsel door muizen wordt besmet, maar je wilt ook niet dat muizen het voedsel überhaupt waarnemen. Als u in de camper zit, kan het helpen om de boel schoon te houden als het tijd is om de caravan voor de winter op te slaan. Hier zijn een paar tips:

 • Houd de vuilniszakken leeg of volledig verwijderd uit de camper.
 • Gebruik altijd glazen of stevige plastic voedselbewaarcontainers – gebruik nooit ritssluitingen of andere zakken waar knaagdieren gemakkelijk doorheen kunnen kauwen.
 • Bewaar al het voedsel in luchtdicht afgesloten containers om te voorkomen dat geuren muizen aantrekken. Ik gebruik glazen opslagcontainers die magnetronbestendig zijn om op te warmen en de deksels te vergrendelen. (Ik hou van dezeopslagcontainers die ik op Amazon kreeg)
 • Eet alleen in de eetzaal in de camper. Laat kinderen niet in de andere ruimtes of op de bank eten.
 • Probeer niet in de camper te eten, maar buiten (indien mogelijk).

Houd muizen buiten door elke kleine ruimte af te sluiten!

Om het koude weer te overleven en hun jongen groot te brengen, zijn muizen en andere knaagdieren altijd op zoek naar een veilige en warme schuilplaats. Dit geldt vooral tijdens het winterseizoen, zodat u elke scheur en elk gat kunt dichten!

Elke kleine scheur of gaatje is nog steeds voldoende voor muizen om uw voertuig binnen te dringen. Deze dieren kunnen datknijp hun lichaam door kleine gaatjes van slechts 1/4 inch– dat is ongeveer de diameter van een potloodgum. Bovendien kunnen ze zelfs kleine gaatjes maken in plastic en dunne metalen platen.

Sluit alle kleine ruimtes af waar een muis doorheen kan komen. Je kunt ruimtes afdichten met staalwol,kalefaterenofexpanderend spuitschuim.

Ditknijp de tube met kit uitis gemakkelijk bij de hand te houden en vereist geen kitpistool.

Kijk door de binnenkant langs de randen van de vloer en in de kasten. Toegangspunten, zoals opslag, hebben vaak weinig ruimte voor muizen. Vergeet niet de gehele buitenkant van uw camper te controleren.

Beste muisafweermiddelen voor campers en reisaanhangwagens

Hier zijn enkele praktische manieren om te voorkomen dat muizen besmet rakennaar binnenuw camper of caravan. Deze blog gaat over trucjes om muizen te houdenuituw camper of camper in stalling. Geen zorgen – we behandelen uiteindelijk de beste muizenvallen…. voor het geval ze toch binnenkomen.

Laten we er meteen in duiken en kijken hoe we deze sukkels buiten kunnen houden!

Gebruik muisafstotende geuren

7 Expert Tricks to Keep Mice Out of Your RV or Travel Trailer in Winter (2)

Mensen zijn niet de enige soort die nare geuren vermijdt. Muizen hebben echter een ander idee van wat een geur ‘vervelend’ maakt dan wij.

Hier zijn een paar dingen waar muizen een hekel aan hebben. Gebruik deze in uw voordeel om te voorkomen dat muizen uw caravan binnendringen. Mijn persoonlijke favoriet (die volgens mij het beste werkt) vind je onderaan deze lijst.

 • Stoffen droogvellen– Muizen zijn geen fan van de heerlijk geurende droogdoekjes die we graag gebruiken bij het wassen.Daarom kunnen droogvellen helpen om muizen uit uw camper of caravan te houden.Probeer een doos Bounce of soortgelijke geurende droogvellen te pakken. Laat deze overal in uw camper achter, zodat het geheel naar vers wasgoed ruikt, en het kan net genoeg zijn om muizen buiten te houden als er geen voedselbron is.
 • Essentiële oliën– Net als veel zoogdieren lijken muizen een hekel te hebben aan de geur van bepaalde planten. Het gebruik van essentiële oliën zoals pepermunt om de vloer van uw camper te laten ruiken, kan de wens van het knaagdier om uw voertuig binnen te gaan drastisch verminderen. Het probleem is dat deze oliën snel in de lucht verdunnen, waardoor regelmatig opnieuw aanbrengen vereist is.
 • Zullen mottenballen muizen uit mijn caravan houden? Mottenballen weerhouden muizen er niet van om uw camper of caravan binnen te dringen.Het is bewezen dat mottenballen in hoge doses schadelijk zijn voor muizen, maar ze zijn niet sterk genoeg om ze te doden of ze ervan te weerhouden uw camper binnen te gaan. De chemicaliën in mottenballen zijn echter schadelijk voor mens en huisdier.We raden u aan uw geld niet te verspillen aan mottenballen of deze in uw caravan te stoppen.
 • Chili poeder– Als je ooit chilipoeder hebt ingeademd, zou je dat dan opnieuw doen? Niet waarschijnlijk, toch? Chilipoeder is ook zeer effectief in het afschrikken van muizen. Het probleem is dat dit niet echt praktisch is...
  • Om chilipoeder effectief te laten zijn, moet je het overal binnenin strooien. U kunt besluiten om dit te proberen en gewoon een gezichtsmasker te dragen om te voorkomen dat u het stof inademt of in uw ogen krijgt. Maar als het kampeerseizoen aanbreekt, moet je uitzoeken hoe je alles moet opruimen, wat ertoe kan leiden dat je veel tijd besteedt aan het opzuigen van chilipoeder uit alle hoeken en gaten van je camper.
 • Herenbalsem– De balsemspar komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en verspreidt een geur die mensen vaak prettig vinden, maar waar knaagdieren doorgaans een hekel aan hebben. Net als essentiële kruidenoliën zoals pepermunt, kunt u een balsemspargeur in uw camper aanbrengen om te voorkomen dat muizen binnendringen. Maar net als bij essentiële oliën zal het regelmatig opnieuw moeten worden aangebracht.

Stinkende zeepHoudt Irish Spring-zeep muizen uit uw caravan?

Irish Spring-zeep heeft een zeer sterke geur waar muizen een hekel aan hebben... en waar ik dol op ben.**Dit is mijn persoonlijke favoriete afschrikmiddel.Ik koop graag een groot pakket en plaats repen Irish Spring over mijn caravan. U kunt eenvoudig bestellenIrish Spring op Amazon hier.Een bijkomend voordeel is dat mijn camper naar verse zeep ruikt als ik hem uit de stalling haal!

Gebruik muisafstotende materialen

7 Expert Tricks to Keep Mice Out of Your RV or Travel Trailer in Winter (3)

Muizen kauwen door vrijwel alles heen om te komen waar ze heen willen. Ze staan ​​er ook om bekend dat ze in de kleinste gaatjes passen – zo groot als een potloodgum! Deze feiten maken het buitengewoon moeilijk om muizen ervan te weerhouden een ruimte binnen te gaan. Er is echter nog steeds hoop, omdat bepaalde materialen uitstekend werk leveren om muizen buiten te houden.

Hier is een lijst met vijf materialen die u kunt gebruiken om gaten te dichten waar muizen uw camper kunnen binnendringen.

 1. Staal wol

Als u denkt dat er een opening in uw camper zit die een toegangspoort is voor muizen, kunt u daar wat staalwol in stoppen. Staalwol klinkt in eerste instantie misschien ineffectief, maar muizen vinden het niet erg om op de staalwol te kauwen. U kunt staalwolvullingsstof kopen opAmazone.

 1. Staalborstel

Het beste fysieke afschrikmiddel, afgezien van een stalen plaat die een gat bedekt, is een stijve staalborstel. Denk aan een staalborstel die je zou gebruiken om roest van een stuk staal te verwijderen.Hier is een voorbeeld op Amazon.

Als het je lukt om een ​​staalborstel met houten handvat af te knippen en de draden zo te oriënteren dat ze vanuit een opening naar buiten wijzen, voorkom je echt dat muizen zich er doorheen proberen te wurmen.

 1. Dichte borstel

Een truc die ik leerde van een vriend die werkt aan deurinstallatie voor fabrikanten van voedselkwaliteit, vertelde me het volgende:

“Muizen hebben een hekel aan borstels met stevige haren. We gebruiken het voortdurend rond toegangsdeuren, zoals de verzend- en ontvangstruimtes in voedselproductiefabrieken. Om de een of andere reden kunnen muizen niet tegen dit spul.”

Jeremy Shantz – 15 jaar deurtechnicus

Hij doelt op deurborstels met dichte haren, zoals deze vanAmazone.

Deze borstels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en montagetypes, zodat u ze in de specifieke maat kunt snijden die nodig is om gaten te blokkeren die u op andere manieren niet kunt afdichten.

 1. Aluminiumfolie

We merkten eerder op dat muizen door dunne platen metaal kunnen kauwen, maar hoe zit het met aluminiumfolie? Om welke reden dan ook hebben muizen de neiging aluminium te vermijden. Door sommigenonbekende redenenAluminium is voor hen onnatuurlijk en ze proberen er vanaf te blijven. Hierdoor is aluminium een ​​aanzienlijk goed afschrikmiddel.

Het probleem met aluminiumfolie is dat je er redelijk compacte balletjes van moet maken. Ze stoppen ze in gaten zodat muizen er niet in kunnen knijpen.

Als je de kunst beheerst van het maken van balletjes van aluminiumfolie om gaten te vullen, werkt het heel goed.

5.Laat u niet misleiden door elektrische muisafweermiddelen

Elektrische muizenafweermiddelen kunnen worden aangesloten op gewone stopcontacten. Ze zenden hoogfrequente geluidsgolven uit die beweren muizen weg te jagen. Sonische en ultrasone golven zijn bedoeld om irriterend te zijn voor dieren die ze kunnen horen – wat mensen niet kunnen. Hoewel de wetenschap lijkt te ondersteunen dat muizen deze geluiden kunnen horen, blijkt niet noodzakelijkerwijs dat ze er überhaupt last van lijken te hebben (bron).

Een ander nadeel van elektrische muizenafweermiddelen is dat ze stroom nodig hebben om te werken. Muizeninvasies vinden meestal plaats wanneer u uw camper opbergt. De kans is groot dat uw camper geen stroom krijgt wanneer deze in de stalling of in de winter staat, dus deze apparaten zijn nutteloos.

Wat is de beste muizenval die ik in mijn reisaanhangwagen kan gebruiken?

Ondanks al uw inspanningen om muizen uit uw camper of camper te houden, kan het onvermijdelijk zijn dat er toch een muis naar binnen komt.

Er zijn veel verschillende soorten muizenvallen die u in uw caravan kunt gebruiken om ze eenmaal binnen te vangen. Wees echter altijd voorzichtig als u muizenvallen in uw camper gebruikt, vooral als u kinderen of huisdieren in de buurt heeft.

We zullen het kort hebben over enkele voor- en nadelen van verschillende muizenvallen:

 • Metalen pedaalmuizenvallen:De traditionele muizenvallen met veermechanisme (zoalsdie van Amazon) zijn wat we allemaal zijn opgegroeid toen we Tom zagen struikelen toen hij Jerry probeerde te vangen. Hoewel ze effectief kunnen zijn bij het vasthaken van muizen, missen ze vaak hun doel of klikken ze per ongeluk dicht. Zorg ervoor dat u deze op plaatsen bewaart waar jonge kinderen of huisdieren er niet bij kunnen en gewond kunnen raken. Bovendien geven veel mensen er de voorkeur aan om no-kill-vallen te gebruiken, in tegenstelling tot vallen met veermechanisme.
  • Pro-tip:Als je een metalen trapval gebruikt, probeer hem dan te voorzien van pindakaas in plaats van de generieke kaas; het plakt beter.
 • Veergeladen veilige vallen voor huisdieren en kinderen– Ik hou echt niet van de traditionele klikvallen. Ze maken me bang elke keer als ik ze probeer in te stellen. Ik heb deze stijl gekregen van mijn buurman en het is mijn favoriet!! Het is net een extra grote wasknijper, zo gemakkelijk in te stellen en super effectief!! Jij kankoop een pakket op Amazon
 • D-Con afgedekte muizenval zonder aanraking:Mijn andere favoriet!! En geweldig om toe te voegen aan je arsenaal tijdens opslag!! Deze vallen zijn geweldig omdat ze gemakkelijk te plaatsen en weg te gooien zijn en je de nawerkingen niet hoeft te zien. Je kunt ze lokken met wat je maar wilt, maar vermijd het gebruik van giftige chemicaliën. Gewoon lokken, draaien en zetten – bekijk deoverdekte valop Amazon.
 • Lijmvallen:Sommige mensen hebben eigenlijk meer gelukvangenmuizen meelijm vallendan klikvallen. Deze zijn echter waarschijnlijk het minst humaan, omdat de val zelf de muis niet doodt en je hem niet kunt verwijderen als hij daar eenmaal vastzit. En als een kind of huisdier per ongeluk op een van deze stapt, staat u een nachtmerrie te wachten om het eraf te halen en op te ruimen.
 • Gifaas en vallen:Er zijn ook veel verschillende soorten muizenvallen met aas, waaronder gif dat als aas fungeert om muizen naar binnen te lokken en ze vervolgens te doden. Deze kunnen echter erg gevaarlijk zijn, vooral als u jonge kinderen of huisdieren heeft, of als u ze in besloten ruimtes plaatst, zoals het interieur van uw camper.
 • Vallen zonder doden:Last but not least: als je een muis wilt vangen zonder hem te doden, kun je diervriendelijke ‘no-kill’-vallen kopen. Gewoon lokken (met niet-giftig voedsel) en, zodra uw muis binnen vastzit, neemt u hem mee naar buiten en laat u het knaagdier veilig los. Online kun je veel opties vinden, zoalsdeze van Amazon.

Kan ik een muizenval in mijn reisaanhangwagen plaatsen?

Op te sommen,Er zijn veel soorten muizen- of knaagdiervallen die u kunt kopen en die u in uw caravan of camper kunt plaatsen als dat echt nodig is.

Houd er echter rekening mee dat u doorgaans te maken heeft met een vrij krappe ruimte. Als er andere volwassenen, kinderen en huisdieren in uw camper rondrennen – zoals ik – kunnen uw muizenvallen uit hun kleine nisjes losraken en kunnen kleine handjes of mondjes ze snel vinden.

Gebruik muizenvallen om muizen in uw camper te vangenalleenwanneer uw camper in de stalling staat, voor de meest effectieve manier om iedereen veilig te houden. Zorg er wel voor dat je elke val verwijdert die je hebt geplaatst bij het de-winteren of je klaarmaakt om hem uit te zetten voor de eerste reis van het jaar.

Boodschappenlijstje om muizen in de winter uit uw camper te houden

Als u verwacht dat u verschillende methoden voor muispreventie voor uw camper moet proberen, heb ik dit boodschappenlijstje gemaakt met mijn favoriete muisafstotende producten. Op deze manier kunt u meer dan één product ophalen om uit te proberen en hoeft u niet meerdere keren naar de winkel te gaan. Ik heb ook al mijn favorieten op Amazon gelinkt (zoals deD-Con No Touch-val– het is serieus mijn favoriet!) om het winkelen gemakkelijker te maken.

Muizen in mijn camper of reisaanhangwagen – Veelgestelde vragen

Hoe maak je een reistrailer schoon na muizen?

Ruim eerst alle urine en uitwerpselen op die je kunt vinden. Draag voor de veiligheid rubberen, latex- of vinylhandschoenen en een gezichtsmasker voordat u begint. Zodra je zoveel mogelijk hebt verzameld, wil je de hele camper desinfecteren. Dweil de vloeren met een ontsmettingsmiddel en veeg de werkbladen en andere harde oppervlakken af ​​met een bleekmiddel of desinfectiemiddel.

Verwijder de handschoenen en gooi ze weg. Was uw handen grondig met warm water en zeep. Als alternatief kunt u handdesinfecterend middel gebruiken totdat u bij de zeep en het water kunt komen. Muizen kunnen een verscheidenheid aan ziektekiemen en ziekteverwekkers herbergen die u zo goed mogelijk kunt vermijden.

Hoe komen muizen in campers?

7 Expert Tricks to Keep Mice Out of Your RV or Travel Trailer in Winter (4)

Enkele veel voorkomende plaatsen die dienen als ideale muizeningangen voor uw camper zijn:

 • Openingen in de buurt van de leidingen of bedrading.
 • Scheuren en gaten in de vloer.
 • Hoeken waar de muren samenkomen.
 • Openingen bij de deuren.
 • Open ramen en deuren. (Zelfs als je het voertuig ronduit hebt afgesloten, kan het openlaten van ramen en/of deuren ervoor zorgen dat muizen en ratten naar binnen kunnen sluipen).

Hoe weet ik of er muizen in mijn camper zaten (zonder ze te zien)

Muizen zijn nachtdieren; Daarom kunnen ze dagen of zelfs weken in uw caravan blijven zonder gezien te worden. Ze houden ervan om in een donkere omgeving te leven en vermijden dat ze in de buurt van felle lichten komen – een beetje zoals kleine harige vampieren. U hoeft ze echter niet te zien om te weten dat ze zich in uw camper hebben verstopt. Probeer te zoeken naar aangevreten plekken op kleding en schuimrubberen stoelbekleding, gekauwde draden, beddengoed, versnipperde voedselverpakkingen en natuurlijk de beruchte zwarte rijstachtige uitwerpselen.

Waarom moet ik me zorgen maken over muizen in mijn camper?

Naast hun slechte continentiegedrag en de neiging om belangrijke draden of papieren op te kauwen, zijn muizen berucht omdat ze een aantal vervelende ziektekiemen en ziektes bij zich dragen. Een van de gevaarlijkste ziekten waarvan bekend is dat muizen ze naar mensen verspreiden, ishantavirus.

Mensen kunnen stof uitademen uit de uitwerpselen van muizen die besmet zijn met de ziekte. Dit kan gebeuren bij het opruimen van muizenuitwerpselen, vooral in kleine, slecht geventileerde ruimtes zoals kleine kamers of kasten. Het hantavirus kan bij mensen tot ernstige long- en hartproblemen leiden.

Als u een muisprobleem heeft in uw caravan, volg dan de stappen in deze handleiding om uw camper zo snel mogelijk muisbestendig te maken.

Maak de hele binnenkant schoon en overal waar muizen bij kunnen komen, of waar je uitwerpselen of urine ziet.

Draag rubberen wegwerphandschoenen en een gezichtsmasker of gasmasker om te voorkomen dat u gevaarlijke ziektekiemen of virussen inademt.

Plaats vallen om eventuele muizen te vangen en houd kinderen en huisdieren buiten totdat u geen muizen meer vangt of nieuwe tekenen van hun aanwezigheid ziet.

Laatste gedachten over het houden van muizen uit uw reisaanhangwagen

Muizen zijn over het algemeen onschadelijk en zullen mensen niet opzettelijk pijn doen. Ze kunnen echter uw spullen verpesten en zelfs enorme schade toebrengen aan uw camper (en zelfs aan uw gezondheid) als ze niet onmiddellijk worden verwijderd. Of, beter nog, laat ze gewoon niet binnen of in de buurt van uw camper. Hopelijk helpen deze tips je daarbij.

Als u deze gids volgt, kunt u vooruit plannen en genieten van een muisvrije reis. Op mijnEtsy-winkel, er zijn er nog veel meerplannersEntijdschriftendie u misschien wilt bekijken tijdens het plannen van uw volgende reis.

Oh – en vergeet je muizenafweermiddel niet.

7 Expert Tricks to Keep Mice Out of Your RV or Travel Trailer in Winter (5)

Om meer bronnen te lezen over hoe u voor uw camper moet zorgen, leest u de volgende bronnen:

 • Een gids voor het winterklaar maken van uw camper (temperaturen en meer)
 • RV-douche loopt niet leeg: 7 veelvoorkomende oorzaken en oplossingen
 • Hoe u een camper opzet voor permanent gebruik op locatie
7 deskundige trucs om muizen in de winter uit uw camper of caravan te houden (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5533

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.